کدام کشورها در کنترل اپیدمی کرونا موفق عمل کردند؟
- کدام کشورها در کنترل اپیدمی کرونا موفق عمل کردند؟
به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، دو شاخص در مورد فوت شدگان کرونا مطرح است اولی عدد خام و دیگری، تعداد موارد کشته شدگان به ازای یک میلیون نفر است که شاخص دوم ملاک کامل تری برای سنجش روند عملکردها است. عدد خام، ارزش چندانی برای سنجش وضعیت کشورها ندارد و باید از شاخص تعداد به ازای یک میلیون نفر استفاده کرد که عدد منطقی تری را نشان می دهد و امکان مقایسه کشورها را فراهم می کند.
حمید سوری ، اپیدمیولوژیست روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آمورش ایرنا اظهار داشت: یکی از کشورهایی که در این زمینه بسیار خوب اقدام کرد، نیوزیلند است. تعداد مرگ ناشی از کرونا در این کشور بسیار اندک بوده و خیلی سریع توانست بیماری را کنترل کند.
وی با اشاره به اینکه ویتنام تاکنون یک مورد مرگ براثر کرونا گزارش نکرده و فقط حدود 300 نفر مبتلا به این بیماری شدند، اظهار داشت: مبتلایان این کشور حدود 98 میلیون نفری اصلا با کشور ما قابل مقایسه نبود. تاکنون (هشتم مرداد ماه) 298 هزار و 909 نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت 196 نفر در 24 ساعت گذشته، شمار جانباختگان این بیماری به 16 هزار و 343 نفر رسید. چهار هزار و 27 بیمار نیز در آی سی یو هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ادامه داد: از کشور تایوان با جمعیت 24 میلیون نفری تاکنون 7 مرگ گزارش شده است. استرالیا و تایوان از دیگر کشورهایی هستند که اقدامات خوبی در این زمینه انجام دادند و موفق شدند مرگ و میرهای خود را به شدت کاهش دهند.
سوری با اشاره به اینکه تایلند حدود 70 میلیونی 58 مرگ براثر کرونا داشته است، اظهار داشت: تاکنون 50 مورد مرگ از کشور تونس با جمعیت 12 میلیونی گزارش شده است.
وی با اشاره به اینکه کره جنوبی با جمعیت حدود 50 میلیون نفر تاکنون 296 مرگ گزارش کرده است. به عبارتی نزدیک یک روز پیک ما، افزود: ژاپن با 130 میلیون جمعیت و حدود 1.5 برابر ایران، مرگ به ازای یک میلیون نفر 8 نفر است، اما این شاخص در ایران 174 نفر است.
مرگ ناشی از کرونا در ایران، بیش از 2 برابر میانگین جهانی است
وی با اشاره به اینکه مرگ ناشی از کرونا به ازای یک میلیون نفر در ایران بیش از 2 برابر میانگین جهانی است، افزود: میانگین فوت شدگان ناشی از کرونا به ازای یک میلیون نفر 79 نفر است. در صورتی که در ایران، مرگ بر اثر این شاخص، 174 نفر است که نشان می دهد فوت شدگان در ایران بیش از 2 برابر میانگین جهانی است.
وی ادامه داد: این شاخص در هند 21 نفر است. هرچند تعداد مرگ آنها (حدود 38 هزار نفر) بیشتر از کشور ما است، اما اگر فوت شدگان به نسبت جمعیت سنجیده شود، مرگ آنها بسیار کمتر از ایران است.
سوری اظهار داشت: بسیاری از کشورها با تلاش های به موقع و اقدامات سنجیده توانستند این شاخص را کاهش دهند. ما هم امیدواریم به این هدف مهم دست پیدا کنیم.
سیماسادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این خصوص گفت: کشورهایی که محدودیتهای بیشتری اعمال کردند و فاصله گذاری رعایت شده و حتی جریمه تعیین کردهاند، وضعیت بهتری دارند. در کل جهان این بیماری در حال افزایش است. سازمان جهانی بهداشت مرتب میگوید که هیچ وقت دیر نیست و هرچه محدودیتها بیشتر شده و مردم همکاری کنند، آمارها کاهش خواهد یافت.